Fotózás

 

Ingatlanhirdetési portálokon számos esetben látható, hogy az ingatlanokról készült fotók nem reprezentatívak, sokszor igen rossz minőségűek, nem tükrözik megfelelően a helyiség adottságait.

A fotózást egy személyes találkozóval egybekötött helyszíni bejárás előzi meg. Ennek során felmérjük az ingatlan adottságait, szükség esetén tervrajzot is készítünk, megbeszéljük a teendőket a fotózás napjára. Ez többnyire berendezett, lakott ingatlanokra vonatkozik, hiszen a képeken nem mutat jól a túl sok személyes tárgy, melyek jelentősen karakterizálhatják a helyiségek arculatát, így lekorlátozzák a potenciális vevő/bérlő saját ízlésbeli elképzeléseit.

Miután felmértük a terepet (természetes és mesterséges megvilágítottság, négyzetméter, elrendezés, szobák száma, stb...) átlátjuk, hogyan tudnánk felépíteni a belső terek logikus egymásutániságát, hogy azok a képnézegetés során egymásból érthetően vezetődjenek át egyik térből a másikba. Darabszámot tekintve egy átlagos 100 nm körüli lakás esetén ez körülbelül 12-15 db kép.

Amennyiben igény van rá, és a lakás berendezése is lehetővé teszi, készítünk még néhány (2-3 db.) közelebbi kivágású képet is, melyek inkább a hely arculatát/hangulatát tükrözik. Továbbá készítünk még 3-4 db. képet az ingatlan környezetéről (ha van) bejárat, lépcsőház, panoráma, kilátás, stb. így a megrendelő kb. 17-22 db. képet kap kézhez.

A fotókat profi tükörreflexes fényképezőgéppel és objektívekkel készítjük el.

A fotózás során otthonát a legjobb színben mutatjuk be úgy, hogy az elkészült képek a valóságot tükrözzék. Természetes fényt exponálunk ki, hogy a terek adottságait figyelembe véve, azok a legelőnyösebb megvilágításban mutatkozzanak meg.

A fotózást követően az elkészült képek retusálása, fényelése után megegyezés szerint maximum 10 munkanapon belül nagy felbontásban adjuk át a képeket, azok meghatározott felhasználási jogaival.